Introducció a EMDR – BCN – 2020

Durada: 20 hores
Dates:  3, 4 i 5 de juliol
Horari: 10.00h a 14.00h
Docent: Manuel Hernández
Ubicació: Seu Gentis, carrer Vilardell, 29.

Inscripció: Oberta.


Descripció del curs:

EMDR – les sigles en espanyol del qual signifiquen Dessensibilització i Reprocessament pels Moviments Oculars i que procedeix dels seus acrònims anglesos (Eye Movement Desensibilization and Reprocessing), és un abordatge psicoterapèutic, que treballa sobre el propi sistema de processament del pacient, que és un sistema intrínsec al pacient i que per diversos motius (morts, abusos psicològics, emocionals, físics, o un altre tipus d’abusos, o altres factors que esdevenen en la vida del pacient) , bloquegen el sistema i produeixen símptomes com ara (por, angoixa, tristesa, dolor, baixa autoestima, creences del tipus no valc, sóc ximple, estic danyat per sempre, no puc expressar les meves emocions amb seguretat, etc.) i aquests fets, al no ser tractats, i després d’un esdeveniment de vida genera un trastorn (depressió, trastorn obsessiu compulsiu, trastorn de límit de personalitat, trastorn bipolar, addiccions, etc.)

EMDR com mètode pot ser integrat amb la resta d’abordatges, ja que tots treballem sobre la història del pacient, el que canvia és el focus. Uns treballen sobre el sistema familiar, uns altres sobre la conducta, uns altres sobre el significat. En aquest curs el combinarem amb les tècniques del model PARCUVE ponent del curs.

Programa:

  • M.1 Introducció a la neurobiologia.
  • M.2. Els sistemes de memòria i El model EMDR.
  • M.3. La patologia i la seva base en les experiències vitals adverses i traumàtiques. Traumatizació simple i complexa.
  • M.4. Neurobiologia i EMDR. Processament d’informació i processos de memòria. Processament adaptatiu de la informació (PAI). Neurobiologia del trauma.
  • M.4. Treball amb el protocol bàsic
  • M.5 Inclinació inicial i trauma. Aplicació del EMDR en les diferents etapes evolutives. Com treballar amb protocols adaptats.
  • M.5. Tractament de la dissociació amb PARCUVE. La teoria de la dissociació estructural.
  • M.6 Treball amb defenses psicològiques del pacient.

El formador:

MANUEL HERNANDEZ PACHECO (1966) és llicenciat en Biologia i Psicologia per la Universitat de Màlaga. És màster en EMDR i Hipnosi Clínica tots dos per la UNED. Compta amb un gran coneixement i experiència en tot el relacionat amb la neurobiologia, el trauma i la inclinació.

És creador del mètode PARCUVE basat en la neurobiologia i la inclinació per a poder tractar de manera eficaç el trauma psicològic.