Ioga i meditació 2016

Durada:    20 hores
Dates:        dimarts, a partir del 16 de febrer de 2016
Horari:      de 15:30h a 17h
Docent:      Raquel Sabater
Ubicació:   Girona

Inscripció: Matrícula oberta

Consulta llistat d’admesos


Descripció del curs:

Cada dia més persones se senten més interessades pel ioga, la meditació (popularitzada ara a través del mindfulness) i les seves motivacions són molt diferents: estrès, rigidesa corporal, ansietat, interès per aconseguir millorar el seu estat anímic, les relacions amb el seu propi cos i el dels altres,… El ioga i la meditació tenen merescuda la fama de ser la panacea tot i que no són cap miracle. És senzillament dedicació, motivació i un equilibri entre esforç i suavitat que aprendràs a les nostres classes.

Però què és el ioga?
La paraula ioga significa unió i és un sistema que ens permet integrar i harmonitzar el cos, la ment i l’ésser. El ioga és una eina que ens ajuda: ens fa més flexibles – de cos i ment -, més serens i capaços de controlar les nostres emocions. Les sessions que realitzarem busquen fer-nos conscients de l’energia que resideix al nostre interior i augmentar-la, equilibrar-la i harmonitzar-la.
Ensenya als pulmons a respirar plenament, desfà el nus de l’estòmac, tracta el cos amb fermesa i flexibilitat, treu el pes sobre les espatlles, és bàlsam pels nervis i calma el discurs mental que no s’atura.

Podem entendre el ioga i la meditació com a disciplines holístiques respectuoses amb les circumstàncies i el temperament de cadascú. Mitjançant la realització de postures (asanes) i els exercicis de control de la respiració (pranayama), els participants desenvoluparan la força i la flexibilitat a nivell físic i l’equilibri i harmonia a nivell mental i espiritual.

En aquest curs practicarem la modalitat de ioga kundalini, també conegut com a ioga de la consciència: una disciplina física, mental i espiritual que actua a nivell físic, electromagnètic i de consciència, enllaçant diferents tècniques de ioga (Hatha ioga, prananyames, recitació de mantres, mudres, laya ioga, relaxació, meditació activa i meditació estàtica).
Són tècniques senzilles que poden ser practicades per tothom i els seus efectes positius es noten des de la primera sessió i practicar-lo manté el teu cos en forma i entrena la teva ment per a ser forta i flexible. Les tècniques de respiració i meditació que es practiquen contribueixen a assolir la calma i la pau mental.

 

Curs recomanat per a:  persones que vulguin iniciar-se en el ioga i començar a practicar les postures bàsiques així com a aprendre a gestionar la respiració conscient. La pràctica està oberta a tots els nivells, des de persoes que mai han practicat fins a aqulles que ja tenen una pràctica avançada. Hi ha diverses opcions  segons el nivell de cada participant.

Competències:  Comunicació sòciolingüística  /  Gestió de les emocions  /  Relació interpersonal.