Pràctiques Restauratives GIR 2a edició – 2019

Durada: 15 hores
Dates: 9, 10 i 11 d’octubre
Horari: De 9.00h a 14.00h
Docent: Àgueda del Castillo
Ubicació: La Maret. C/ Sant Roc, 2. 17190 Salt

Inscripció: Tancada.


Descripció del curs:

Les Pràctiques Restauratives són un conjunt d’estratègies i pràctiques que, des del model col·laboratiu i de la mediació, ens permeten perfeccionar les estratègies d’intervenció incorporant la participació de tots els agents implicats en cada cas.

És una eina molt potent per a aconseguir canvis positius en el comportament de les persones que atenen els diferents centres i serveis que quan treballem AMB les persones, aconseguim un grau de felicitat molt més alt que quan treballem per elles i/o contra elles.

Objectius de les pràctiques restauratives:

Desenvolupar una comunitat sana, ben establerta i manejar el conflicte i les tensions reparant el mal i forjant relacions. Aquest enunciat identifica a dos tipus d’enfocaments, un proactiu (forjar relacions i desenvolupar una comunitat) i un altre reactiu (reparar el mal i restaurar les relacions).

Les organitzacions i els serveis que solament usen l’enfocament reactiu sense construir un capital social per endavant són menys reeixits que aquells que també empren l’enfocament proactiu (Davey, 2007).

L’ús de les pràctiques restauratives contribueix considerablement a:

  • Reduir la violència, l’assetjament escolar (bullying)
  • Millorar la conducta humana
  • Desenvolupament del capital humà
  • Enfortir a la comunitat
  • Proporcionar un lideratge efectiu
  • Reparar el mal
  • Restaurar relacions

Curs recomanat per a:  professionals de l’Acció Social, centres residencials, centres d’acollida, mestres i professors.

Competències:  Autonomia i iniciativa  /  Identificació i coneixement del lloc de treball  /  Gestió de les emocions  /  Adaptabilitat  / Comunicació sòciolingüística