24-01 – La gestió intel·ligent de conflictes i converses difícils

Dades del curs:

Dates:21 i 28 de setembre de 2023
Horari:de 10:00h a 13:00h
Durada:6 hores
Docent:Dincat – Andreu Gatuellas
Perfil:Auxiliar tècnic educatiu
Modalitat:Aula virtual – Plataforma Zoom

Matrícula: Oberta

Per gestionar correctament el procés de validació. Heu d’enviar la sol·licitud d’inscripció del curs des del portal de treballador (Integrho) – Les meves peticions: Sol·licitar petició/Peticions de formació/Sol·licitar inscripció a acció formativa.
En cas de no rebre la sol·licitud d’inscripció, no es podrà accedir a la formació.
Un dia abans de l’inici de la formació, rebreu un correu de benvinguda amb les dades del curs al vostre mail corporatiu (@pegrup.cat o @fasi.cat). En el cas de les formacions per Aula virtual – Plataforma Zoom també rebreu l’enllaç que s’utilitzarà per accedir a la formació.

Informació d’interès:

A la finalització del curs, es farà lliurament del certificat d’aprofitament que acreditarà la realització de la formació, sempre i quan s’hagi assistit al 75% de les hores totals del curs.

Objectius:

Quan es tracta d’enfrontar i gestionar situacions conflictives o de confrontació, desacords, xocs o tensions, de vegades som el nostre pitjor enemic… i no ens n’adonem.

Reaccionem malament o no aconseguim arribar a acords, i ens quedem amb la sensació de no haver-ho solucionat, no haver aconseguit allò que volíem i potser haver creat una tensió personal innecessària.

La capacitat per gestionar conflictes és una competència transversal que resulta útil tant a casa com a la feina, tant amb la teva parella com amb un col·laborador, i la clau és saber gestionar converses difícils. És mitjançant les habilitats per gestionar aquest tipus de converses que tenim la clau per gestionar molts conflictes i persones difícils amb què les que ens trobem.

Com en tot no hi ha solucions màgiques, però si una sèrie d’habilitats i bones pràctiques (unes “regles de joc”) que ens permeten, aplicant-les de forma continuada i conscient, millorar la nostra capacitat per enfrontar-nos de forma més intel·ligent i productiva a situacions tenses , de confrontació o de negociació.

En aquesta formació aportem 8 eines per gestionar amb èxit converses difícils, situacions tenses o de negociació. Saber gestionar converses difícils és la competència central per a la gestió de conflictes i persones difícils.

Continguts:

  • El triangle del conflicte: els 3 vèrtex de tots els conflictes;
  • 3 coses i mitja que has de saber sobre les emocions en el conflicte;
  • 4 errors que has de evitar quan abordis un tema potencialment conflictiu;
  • La clau: la gestió de les converses difícils;
  • Per on començar: llegir i triar, la clau de la intel·ligència;
  • Empatia estratègica: les dues potes de l’empatia;
  • Començar amb un final en ment, sempre;
  • 8 bones pràxis per gestionar una conversació difícil o un enfrontament.
  • 4 Estratègies per millorar la teva capacitat de negociació.