29-01 – Pràctiques restauratives II

Dades del curs:

Dates:13, 16, 28 i 30 de juny de 2023
Horari:de 15:30h a 18:30h
Durada:12 hores
Docent:Drecera – Gerard Ribé
Perfil:Auxiliar tècnic educatiu
Modalitat:Aula virtual – Plataforma Zoom

Matrícula: Tancada

Per gestionar correctament el procés de validació. Heu d’enviar la sol·licitud d’inscripció del curs des del portal de treballador (Integrho) – Les meves peticions: Sol·licitar petició/Peticions de formació/Sol·licitar inscripció a acció formativa.
En cas de no rebre la sol·licitud d’inscripció, no es podrà accedir a la formació.
Un dia abans de l’inici de la formació, rebreu un correu de benvinguda amb les dades del curs al vostre mail corporatiu (@pegrup.cat o @fasi.cat). En el cas de les formacions per Aula virtual – Plataforma Zoom també rebreu l’enllaç que s’utilitzarà per accedir a la formació.

Informació d’interès:

A la finalització del curs, es farà lliurament del certificat d’aprofitament que acreditarà la realització de la formació, sempre i quan s’hagi assistit al 75% de les hores totals del curs.

Objectius:

Aquesta és una capacitació avançada en Pràctiques Restauratives, que assumeix que els i les participants ja han rebut un desenvolupament professional introductori pràctic en aquest camp en el seu lloc de treball.
Durant el desenvolupament d’aquesta capacitació que és un “*Continuum pràctic” s’examinarà la posada en acció de les Pràctiques Restauratives en els llocs de treball; fortaleses i febleses, a través d’inventaris, seguiments, processos reflexius grupals i noves propostes per a implementar.
Es tracta que els i les participants comparteixin els seus propis reptes i desafiaments en la implementació i la pràctica diària. Rebent suport dels passos i condicions del propi treball restauratiu i comentaris dels altres participants i de la persona docent per a ajudar-nos entre tots i totes a construir i a dur a terme estratègies organitzacionals restauratives i d’implementació.

Es fomentarà el treball en xarxa entre les persones participants. Es tracta de mòduls amb teoria però sobretot experiencials, des de la pròpia pràctica diària.
El repte: integrar les Pràctiques Restauratives i la seva filosofia en els centres i serveis mitjançant un lideratge restauratiu i transformador dels i les participants

L’ús de les pràctiques restauratives contribueix considerablement a:

  • Reduir el crim, la violència i la fustigació entre joves (bullying);
  • Millorar la conducta humana;
  • Enfortir la comunitat dels centres i serveis;
  • Proporcionar un lideratge efectiu restauratiu;
  • Reparar el mal;
  • Restaurar relacions;
  • Apoderament;
  • Responsabilitat.