39-05 Gestió emocional aplicada a l’àmbit laboral (Barcelona) Tarda

Dades del curs:

Dates:19, 20 i 21 de desembre de 2023
Horari:de 14:00h a 18:00
Durada:12 hores
Docent:Bryan Rivera
Perfil:Tots els i les professionals
Modalitat:Presencial a Fundació Gentis – C/ de Vilardell, 29, 08014 Barcelona

Matrícula: Oberta

Per gestionar correctament el procés de validació. Heu d’enviar la sol·licitud d’inscripció del curs des del portal de treballador (Integrho) – Les meves peticions: Sol·licitar petició/Peticions de formació/Sol·licitar inscripció a acció formativa.
En cas de no rebre la sol·licitud d’inscripció, no es podrà accedir a la formació.
Un dia abans de l’inici de la formació, rebreu un correu de benvinguda amb les dades del curs al vostre mail corporatiu (@pegrup.cat o @fasi.cat). En el cas de les formacions per Aula virtual – Plataforma Zoom també rebreu l’enllaç que s’utilitzarà per accedir a la formació.

Informació d’interès:

A la finalització del curs, es farà lliurament del certificat d’aprofitament que acreditarà la realització de la formació, sempre i quan s’hagi assistit al 75% de les hores totals del curs.

Objectius:

Conèixer els principis de la intel·ligència emocional. Ser capaç d’identificar les emocions i de regular les emocions pròpies i les dels altres per a tenir més èxit en les nostres relacions. Augmentar el nostre benestar i equilibri emocional i augmentar la nostra intel·ligència emocional aplicada en un entorn de treball.

Identificar i comprendre l’impacte d’un repte personal sobre el qual aplicar Intel·ligència emocional. Desenvolupar les competències i habilitats d’intel·ligència emocional, de manera que quedin incorporades com a recursos personals a la finalització de la formació.

A qui va dirigit

A persones que desitgen millorar les seves relacions interpersonals en l’àmbit laboral, que volen ser més eficaços i relacionar-se de forma més satisfactòria amb els altres. A persones que gestionen equips o estan en contacte freqüent amb col·laboradors, clients o proveïdors.

Contingut:

Introducció
– Què és la intel·ligència emocional i quines són les seves dimensions
– Intel·ligència Emocional aplicada a l’empresa i èxit

Les meves emocions: el domini d’un mateix
Autoconeixement i autogestió de les emocions pròpies

Les emocions dels altres
Intel·ligència emocional, acompliment i treball en equip

Tècniques per a augmentar la Intel·ligència Emocional com a habilitats directives
– Potenciar l’automotivació i les emocions positives
– Cap a una gestió de persones emocionalment intel·ligent

Altres continguts

  1. Els tres pilars de l’inteligència emocional en acció: Prendre més consciència (estar al corrent del que fa). Més intencional (actuar de la manera que desitja). Més decidit (fer les coses amb una raó).
  2. Gestionar els sentiments i emocions: Discriminant entre les dues coses Utilitzant aquests coneixements per a dirigir els propis pensaments i accions.
  3. Passos per la ineligència emocional en acció: Conèixes, escollir i actuar.
  4. L’impacte i el maneig de les relacions. Com augmentar el nivell d’efectivitat.
  5. Desenvolupar el benestar.
  6. Augmentar la qualitat de vida.