44-01 – Prevenció abùs sexual i discapacitat

Dades del curs:

Dates:24 i 27 de novembre i 1 i 4 de desembre de 2023
Horari:de 9:30h a 12:30h
Durada:12 hores
Docent:A la Par – Catalònia Fundació creativa
Perfil:Educadores i Educadors
Modalitat:Aula virtual (Plataforma Zoom)

Matrícula: Oberta

Per gestionar correctament el procés de validació. Heu d’enviar la sol·licitud d’inscripció del curs des del portal de treballador (Integrho) – Les meves peticions: Sol·licitar petició/Peticions de formació/Sol·licitar inscripció a acció formativa.
En cas de no rebre la sol·licitud d’inscripció, no es podrà accedir a la formació.
Un dia abans de l’inici de la formació, rebreu un correu de benvinguda amb les dades del curs al vostre mail corporatiu (@pegrup.cat o @fasi.cat). En el cas de les formacions per Aula virtual – Plataforma Zoom també rebreu l’enllaç que s’utilitzarà per accedir a la formació.

Informació d’interès:

A la finalització del curs, es farà lliurament del certificat d’aprofitament que acreditarà la realització de la formació, sempre i quan s’hagi assistit al 75% de les hores totals del curs.

Objectius:

  1. Dotar als assistents de les eines necessàries per prevenir i detectar situacions d’abús en persones amb discapacitat intel·lectual.
  2. Dotar als assistents de les eines i pautes d’actuació a dur a terme enfront d’una sospita o una evidencia d’abús a una persona amb discapacitat intel·lectual.
  3. Formar als assistents en el marc teòric i pràctic que ha de regir el Treball interdisciplinari amb persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies, víctimes d’algun tipus d’abús.

Contingut:

  1. Conèixer els factors que fan de les persones amb discapacitat intel·lectual un col·lectiu especialment vulnerable a l’abús: factors relacionats amb la discapacitat, factors de l’entorn, factors dels agents implicats en la denúncia i procés judicial i factors socials.
  2. Reflexionar i analitzar el grau de protecció de les entitats enfront dels abusos.
  3. Conèixer les mesures necessàries per prevenir des de les institucions i des de la família.
  4. Conèixer les claus per a la detecció de l’abús en persones amb DI
  5. Saber com procedir davant una sospita d’abús.
  6. Saber com procedir davant una revelació d’abús
  7. Saber dur a terme les primeres valoracions entorn d’un cas d’un abús a una persona amb DI: protecció de la víctima, abast de l’obligació de denunciar i capacitat de decidir sobre la denúncia.