Dades del curs:
Dates: | 5, 11, 19 i 26 d’octubre i 2 de novembre de 2023 |
Horari: | de 10:00h a 14:00h |
Durada: | 20 hores |
Docent: | Nerea Larumbe |
Modalitat: | Aula virtual (Plataforma Zoom) |
Matrícula: Oberta
Per gestionar correctament el procés de validació. Heu d’enviar la sol·licitud d’inscripció del curs des del portal de treballador (Integrho) – Les meves peticions: Sol·licitar petició/Peticions de formació/Sol·licitar inscripció a acció formativa.
En cas de no rebre la sol·licitud d’inscripció, no es podrà accedir a la formació.
Un dia abans de l’inici de la formació, rebreu un correu de benvinguda amb les dades del curs al vostre mail corporatiu (@pegrup.cat o @fasi.cat). En el cas de les formacions per Aula virtual – Plataforma Zoom també rebreu l’enllaç que s’utilitzarà per accedir a la formació.
Informació d’interès:
A la finalització del curs, es farà lliurament del certificat d’aprofitament que acreditarà la realització de la formació, sempre i quan s’hagi assistit al 75% de les hores totals del curs.
Objectius
- Analitzar les situacions emocionalment diverses en les que es poden trobar els infants en contextos de vulnerabilitat.
- Comprendre la repercussió en el desenvolupament neurològic dels nens i nenes que han viscut experiències traumàtiques a la primera infància.
- Entendre la diversitat, funcionament, i conseqüències de la història personal de cada infant.
- Avaluar capacitats parentals a l’entorn de l’infant.
- Oferir eines per tal detectar situacions d’estrès emocional i per gestionar les situacions conseqüents a aquest estat.
- Potenciar recursos per tal de promoure la resiliència des de l’entorn familiar i escolar.
- Promoure els bons tractes cap a l’infant des de la comprensió del món intern dels infants, de les mancances viscudes i des de l’acompanyament dels seus propis recursos
- Oferir eines de regulació i autocura pels professionals i potenciar el treball en equip.
Continguts
Dia 1: Conèixer les bases de la construcció del vincle, les seves tipologies i les seves conseqüències en el desenvolupament i a la mentalització.
Pràctica: Detecció de tipologies d’aferrament a través de casos.
Aquí s’abordaran les tipologies d’aferrament, les bases neurològiques possiblement afectades i els sistemes de defensa.
Dia 2: La necessitat del treball personal del professional, des de l’autocura i la introspecció, com a clau de l’èxit en la intervenció amb infants i les seves famílies.
Pràctica: Analitzant els recursos i aspectes a treballar com a professional.
Es pretén oferir un espai on sentir-se escoltats, com a professionals i persones, per aprendre a identificar les seves pròpies tendències d’aferrament, els seus recursos i potenciar els recursos com a equip.
Dia 3: Les dificultats derivades de la seva història en els infants i com acompanyar-les. El model d’intervenció adaptat al context on treballen.
Pràctica: Casos pràctics i eines de regulació emocional.
Des del model de traumateràpia infantil sistèmica, es planteja un ordre en l’ús de les eines i el treball dels objectius que afavoreix la integració. Per tant, permet una millor evolució. S’adaptaran les eines al context de treball, per a poder plantejar objectius i recursos pràctics al seu dia a dia.
Dia 4: Detecció de les capacitats i habilitats parentals de les famílies i com treballar-les per a construir vincles segurs.
Pràctica: Casos pràctics en detecció i anàlisi de mancances de capacitats parentals de les famílies.
S’analitzaran les competències i habilitats parentals, així com s’aprendran eines per avaluar-les. S’abordarà també en la capacitat metal·litzadora. D’aquesta manera, en la part pràctica, podrem posar objectius en congruència amb la realitat de les famílies.